4:16 π.μ. | Posted in
ΔΕΙΤΕ ΤΙ ΕΙΠΕ Ο ΔΙΚΑΣΤΗΣ ΤΙ ΓΙΑ ΤΑ ΔΙΟΔΙΑ ΣΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ

enet.gr, 13:34 Παρασκευή 14 Ιανουαρίου 2011
Είδηση: Κίνα: Ισόβια επειδή δεν πλήρωνε διόδια
Δικαίωση επιζητεί ο Κινέζος ιδιοκτήτης φορτηγών Σι Τζιανφένγκ, που καταδικάστηκε σε ισόβια κάθειρξη επειδή δεν πλήρωνε διόδια επί 8 χρόνια.
Ο Σι Τζιανφένγκ κατόρθωσε να πετύχει επανάληψη της δίκης, ενώ η αυστηρότητα της ποινής που του επεβλήθη δημιούργησε κίνημα για τη στήριξή του στο Ίντερνετ.
Ο Κινέζος ιδιοκτήτης φορτηγών που εργαζόταν στην κεντρική επαρχία Χενάν είχε προσαρμόσει στα φορτηγά του πλαστές στρατιωτικές πινακίδες για να μην πληρώνει διόδια κατά τις μετακινήσεις τους.
Σύμφωνα με τις αρχές από την πράξη του αυτή εξοικονόμησε 3,7 εκατομμύρια γιουάν (420.000 ευρώ).
Ωστόσο, η δικαστική απόφαση προκάλεσε γενική κατακραυγή, καθώς τα εισοδήματα του Σι Τζιανφένγκ ήταν πολύ λιγότερα από τα τέλη που θα έπρεπε να έχει πληρώσει στα διόδια.
Ύστερα από τον σάλο που προκλήθηκε, το δικαστήριο της πόλη Πιντινγκσάν παραδέχθηκε ότι η υπόθεση του Σι Τζιανφένγκ προκάλεσε "την προσοχή των μέσων ενημέρωσης και ζωηρή συζήτηση" και αποφάσισε τη διεξαγωγή νέας δίκης.Σχόλιο:
Ο σοφός Κινέζος δικαστής Τι, απεφάνθη: «όταν οι επενδύσεις στην Ελλάδα αυξήσουν και την πολιτική επιρροή, θα δοθεί και η αντίστοιχη απάντηση στο «κίνημα κατά των διοδίων» στην Ελλάδα».
Εμείς λέμε: αν δεν υπήρχε το Ίντερνετ, θα απλωνόταν το κίνημα γρήγορα; Όχι. Να πληρώσει η Google!!!
Category:
��